Balkonhekwerk

balkonhekwerk

Ben jij op zoek naar een balkonhekwerk voor je balkon of dakterras? Dan heb je die nu gevonden. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor je balkonhekwerk.

Waarom een balkonhekwerk

balkonhekwerk

De ervaring van Rick

Vriendelijk, Goeie service, snelle installatie, denken met je mee en wijzigingen tijdens het proces waren geen probleem, heel mooi geworden!

Een balkonhekwerk fungeert als valwering om een balkon of dakterras. Het voorkomt dat je van je balkon of terras naar beneden kunt vallen.

Vanaf 1 meter hoogte verschil is een balustrade verplicht. De hoogte van het hekwerk moet van 1 tot 13 meter hoogte verschil, minimaal 100 cm hoog zijn. Bij 13 meter of meer hoogte verschil moet het hekwerk minimaal 120 cm hoog zijn. Let op! Het gaat om de minimale hoogte, het balkonhek mag altijd hoger zijn. Immers, hoe hoger hoe veiliger.

Daarnaast moet een balkonhekwerk kindvriendelijk zijn. Dit houd in dat er geen opstapmogelijkheden in het hekwerk zitten (horizontalen delen) en mogen de openingen in het hekwerk (ruimte tussen de spijlen) niet groter zijn dan Ø 10 cm.

Soorten en levertijden

Balkonhekken worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Zo zijn er sierhekken, balkonhekken met glas en hekwerk van staal te vinden. Zelf bieden we uitsluitende aluminium hekwerken aan. De belangrijkste reden hiervoor is de korte levertijd. Een hekwerk van staal heeft vaak een levertijd van 7-10 weken. Ook glas balustrades hebben een lange levertijd. We kunnen aluminium hekwerken uit voorraad leveren waardoor de levertijden meestal niet langer dan 2 weken zijn.

Ons balkonhekwerk

balkonhekwerk

De ervaring van Marc

We zijn zeer tevreden met ons mooie nieuwe balkonhek. Alles werd steeds goed met ons afgestemd. Er werd veel aandacht besteed aan de inmeting en dat betaalde zich terug – alles paste perfect! De montage verliep keurig ondanks de fikse regenbuien. Een echte aanrader!

We hebben drie soorten balkonhekwerk in ons assortiment. Denk hierbij aan een spijlenhekwerk, een lamellen hekwerken en een striphekwerk. Hieronder zal ik ze kort beschrijven.

spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk

Ons spijlenhekwerk is een aluminium balkonhekwerk met ronde spijlen. Het hekwerk heeft een doorlopende handregel over de palen en een strakke uitstraling. Het hekwerk wordt veel toegepast op balkons in Amsterdam en Den Haag.

lamellen hekwerk

Lamellen hekwerk

Onze lamellen hekwerk is een balkonhekwerk met rechthoekige spijlen. Je kijkt tegen de brede zijde van de spijl aan. Hierdoor lijkt het hekwerk op een houten balustrades, maar heeft het de eigenschappen van een aluminium balustrades.

striphekwerk

Striphekwerk

Ons striphekwerk is een balkonhekwerk met rechthoekige spijlen. Het hekwerk heeft een stijlvolle uitstraling en we kunnen de spijlen in twee uitvoeringen leveren. Neem gerust eens een kijkje en ontdek de mogelijkheden voor jouw balkon of dakterras.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw balkon of dakterras door op de foto’s te klikken. Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op.