Aluminium balustrades

Aluminium balustrades zijn ongekend populair. Aluminium is een perfect materiaal voor het maken van balustrades. De balustrades zijn er in verschillende vormen en kleuren. Zo vind je snel een aluminium balustrade die goed bij jouw huis past.

Op zoek naar een balustrade?

aluminium balustrades

Als je op zoek bent naar een aluminium balustrade, dan is het verstandig om van tevoren te bedenken wat voor soort balustrade je zoekt. Aluminium balustrades zijn er in drie soorten: een spijlenhekwerk, een striphekwerk en een lamellen hekwerk. Deze drie soorten geven alle drie een totaal andere uitstraling aan het gebouw. Bekijk van tevoren op internet of zoek voorbeelden in de praktijk. Zo weet je snel welke soort je het mooist vindt en wat het best bij jouw huis of appartement past.

Vervolgens bepaal je hoe je de balustrade gaat plaatsen. Onder de staanders hebben we voetplaten toegepast, waardoor je makkelijk op de vloer plaatst.. Daarnaast kan een balustrade tegen de vloer aan geplaatst worden.

Voordelen aluminium balustrades

Licht, niet heel sterk en dun. Zo omschrijven we vaak een stalen balustrade. Dit blijkt in veel gevallen niet helemaal waar te zijn. Aluminium heeft een aantal voordelen:

  • Aluminium is licht, maar ook sterk. In veel vrachtwagens zit aluminium verwerkt. Het is erg licht maar kan toch zwaardere goederen vervoeren. Dit kost minder brandstof en is uiteindelijk een duurzame oplossing.
  • Aluminium roest niet. Het is omgeven door een beschermende, natuurlijke oxidelaag. In de meeste gevallen is een aluminium balustrade geanodiseerd om het materiaal nog beter te beschermen tegen roest.
  • Aluminium heeft een lage smelttemperatuur. Dit maakt aluminium heel makkelijk te vormen. Het wordt vaak geperst in een mal met de vorm die het uiteindelijk moet worden. Zo kan het aluminium eigenlijk alle vormen aannemen. Daardoor is het een perfect bouwmateriaal.
  • Aluminium geeft geen giftige stoffen af. Daardoor wordt het ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld voedsel of drinken in te verpakken.

Uit voorraad leverbaar

Onze aluminium balustrades zijn uit voorraad leverbaar. Daardoor bestelt ze makkelijk via internet en binnen enkele werkdagen leveren we ze bij je thuis. Zodoende hebben we onze balustrades standaard lichtgrijs geanodiseerd op voorraad liggen in lengtes van 163 cm.

Soorten aluminium balustrades

De soorten aluminium balustrades die wij verkopen zijn de volgende:

spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk

De naam spijlenhekwerk zegt het eigenlijk al, dit is een balustrade met ronde spijlen. Deze spijlen zijn dun zodat het uitzicht zoveel mogelijk behouden blijft.

Striphekwerk

Een striphekwerk heeft rechthoekige spijlen in plaats van ronde. Deze spijlen zijn zo gedraaid dat de dunne kant aan de voorkant zit. Zo kun je nog goed door de balustrade heen kijken.

striphekwerk
lamellen hekwerk

Lamellen hekwerk

Een lamellen hekwerk heeft rechthoekige spijlen. Deze spijlen zijn breder dan bij de andere soorten aluminium balustrades. Met voetplaten wordt het hekwerk aan de grond gemonteerd.

Aluminium is, zoals je hierboven hebt gelezen, een heel licht materiaal. Omdat het wel erg sterk is, is het een perfect materiaal voor een balustrade. Wij verkopen verschillende soorten aluminium balustrades, die allemaal uit voorraad leverbaar zijn.