Voordelen aluminium balkonhek

voordelen aluminium balkonhek

Balkon hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen. Daarnaast wordt balkonhekwerk gemaakt uit verschillende materialen. Waaronder Aluminium. Een aluminium balknohek is wellicht het meest voorkomende materiaal voor een dakterras of balkon hekwerk. Wat zijn de voordelen van een aluminium balkonhek?

Voordelen aluminium balkonhek

Er zijn een aantal voordelen wanneer je een balkonhekwerk hebt die uit aluminium bestaat. Dit zijn:

1. Duurzaam

Een aluminium balkonhek is duurzaam en heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Aluminium kan jaren meegaan. Schaf je een aluminium hekwerk aan dan kun je lang van je hekwerk genieten en hoef je niet na te denken over het aanschaffen van een nieuwe hekwerk na iedere zoveel tijd.

2. Kindvriendelijk

Een aluminium hekwerk is stevig en voldoet aan het bouwbesluit. Er zitten geen scherpen randen aan en de spijlen zitten dicht genoeg bij elkaar dat het een kindvriendelijk hekwerk maakt. Je kinderen kunnen veilig op het dakterras of balkon spelen zonder dat je er constant bij hoeft te zijn of je, je zorgen hoeft te maken.

3. Onderhoudsvrij

Aluminium is bestendig tegen nagenoeg al het type weer. Daarnaast is aluminium een stevig materiaal. Je zult weinig onderhoud hebben aan een aluminium hekwerk. Hekwerken die bestaan uit ander materiaal zullen vaker toe zijn aan een opknapbeurt en een likje verf.

4. Licht in gewicht

Een groot voordeel van een aluminium hekwerk is dat het licht is in gewicht. Het is makkelijk om het hekwerk op te tillen en op de juiste plek neer te zetten zonder dat je, je rug hoeft te breken.

5. Zelf te monteren

Als laatste voordeel in dit lijstje is dat een aluminium hekwerk gemakkelijk zelf te monteren is. Zoals hierboven al omschreven is, is aluminium licht in gewicht en handzaam. Het hekwerk kun je gemakkelijk zelf in elkaar zetten en vastschroeven. Je hebt daarvoor niet perse een professional nodig. Uiteraard kan dit wel mocht daar je voorkeur naar uitgaan. (Meer hierover kun je hieronder lezen).

6. Uit voorraad leverbaar

Je kunt kiezen om een aluminium hekwerk op maat te laten maken echter is er ook de optie om er één te bestellen die uit voorraad leverbaar is. Dit houdt in dat het hekwerk al klaar staat en niet specifiek voor jou nog gemaakt hoeft te worden. Dit betekend dan ook dat de levertijd maar een paar dagen is. Voor je het weet staat het hekwerk bij jou op de stoep. Niet veel later kun je genieten op je dakterras van je nieuwe hekwerk. Geen lange levertijd dus.

Aluminium balkonhek laten plaatsen

Heb je een nieuw balkonhek besteld en wil je hem door iemand anders laten plaatsen dan is dat mogelijk. Monteurs komen dan langs met het nieuwe hekwerk en plaatsen het hek waar je hem wilt hebben. Hierdoor hoef je niet zelf te stuntelen met de verschillende palen, onderdelen en schroeven.

Conclusie

Kies je voor een aluminium hekwerk dan kies je automatisch voor diverse voordelen. Het fijne aan deze hekwerken is dat ze betrouwbaar zijn, snel leverbaar en ook nog eens zelf te monteren zijn mocht je dat willen. Het hekwerk bevorderd niet alleen de veiligheid op je balkon of dakterras maar het geeft ook een mooie look. Kies het hekwerk in de kleur die het beste bij jou past.