Balkonhek kopen

Wil jij een nieuw balkonhek kopen voor je balkon? We hebben diverse soorten balkonhekken van aluminium in ons assortiment. De belangrijkste eigenschap van een balkonhek is dat het veilig moet zijn. Immers het hekwerk voorkomt dat je van je balkon naar beneden kunt vallen. We hebben een drietal soorten hekwerken in ons assortiment die geschikt zijn voor je balkon.

Waarom een balkonhek?

balkonhek kopen

Een balkonhek voorkomt dat je van een balkon kunt vallen. Het dient daarom sterk en stabiel te zijn, maar vooral aan de wettelijke eisen te voldoen. Zo zijn er eisen gesteld aan de hoogte, opstap mogelijkheden en openingen in de balkonhekken. Een balkonhek dient minimaal 100 cm hoog te zijn, bij een hoogte verschil van 13 meter of meer dient het 120 cm hoog te zijn. Er mogen geen openingen groter dan 10 cm in het hekwerk zitten en geen opstap mogelijkheden in je balkonhek verwerkt zijn (lees horizontale delen).

Onze balkonhekken voldoen aan deze eisen.

Balkonhek kopen uit voorraad

We leveren onze balkonhekken uit voorraad. We hebben de hekken in een standaard lengte van 163 cm op voorraad. Een aluminium balkonhek kun je eenvoudig op locatie inkorten met een slijptol, zodat je het precies pas kunt monteren. Wil je de balkonhekken op maat laten maken? Dat is geen probleem, maar houd wel rekening met een langere levertijd.

Meer lezen over balkonhekken:

Onze balkonhekken

spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk

Ons spijlenhekwerk bestaat uit een boven- en onderligger met daartussen ronde spijlen. Het hekwerk wordt veel op balkons toegepast en kan uit voorraad geleverd worden.

Lamellen hekwerk

Ons lamellen hekwerk noemen we ook wel ons houtlook hekwerk. Het hek bestaat uit een boven- en onderligger met daartussen rechthoekige spijlen. Je kijkt tegen de brede kant van de spijlen aan, waardoor het hekwerk veel weg heeft van een houten balkonhek.

lamellen hekwerk
striphekwerk

Striphekwerk

Ons striphekwerk is een strak hekwerk met een boven- en onderligger, waartussen rechthoekige spijlen zitten. Anders dan bij het lamellen hekwerk, kijk je hier tegen de smalle kant van de spijlen aan. Het hekwerk heeft een stijlvolle uitstraling en wordt veel toegepast.

Balkonhek plaatsen

Je kunt een balkonhek eenvoudig zelf plaatsen. De palen of staanders zijn voorzien van voetplaten. Deze voetplaten zijn voorzien van gaten, waardoor je het hekwerk op je balkonvloer kunt bevestigen. Laat je de montage liever over aan ervaren monteurs? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag bij je langs om het balkonhek te monteren. Ontdek de mogelijkheden voor jouw balkon en neem bij vragen gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen?